محمدرضا بهمئی

تقویت همبستگی و وحدت در جامعه

وحدت، همبستگی و اتحاد جامعه همواره مورد تاکید بزرگان دین بوده، چرا که در سایه وحدت از یک سو امور سامان می‌گیرد و از سوی دیگر وحدت باعث رشد، توسعه و پیشرفت و ترقی می‌شود. وحدت و یک دلی، باعث تقویت امنیت روانی جامعه می‌شود، امور سریع تر انجام شده و برنامه‌ها زودتر به هدف می‌رسند.
کد خبر : 1873
تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 - 1:43
تقویت همبستگی و وحدت در جامعه

وحدت، همبستگی و اتحاد جامعه همواره مورد تاکید بزرگان دین بوده، چرا که در سایه وحدت از یک سو امور سامان می‌گیرد و از سوی دیگر وحدت باعث رشد، توسعه و پیشرفت و ترقی می‌شود. وحدت و یک دلی، باعث تقویت امنیت روانی جامعه می‌شود، امور سریع تر انجام شده و برنامه‌ها زودتر به هدف می‌رسند.

 

هرجامعه ای برای خودش دارای اهدافی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت باشد که برای آن برنامه‌ریزی کند و برای رسیدن به آن اهداف تلاش کند. جامعه اسلامی که اساس آن بر پایه وحدت و همبستگی اسلام بنا شده امتیازبندی خود را بر اساس تقوا و ایمان قرار داده و اقوام و نژاد و جغرافیا و کشور برای او مطرح نیست، این دین شریف همه مسلمانان را زیر پرچم اسلام و عبودیت پروردگار عالم می‌خواند و سعادت دینوی و آخروی او را در اطاعت و پیروی از دستورات مبین قرار داده و مرز جغرافیایی را ملاک قرار نداده است، مسلمانان می‌توانند در جهان امروز با اتحاد، وحدت و همدلی مدیریت جهان را بر عهده بگیرند، لذا در اتحاد و وحدت منافع بسیار زیادی نهاده شده که در غیر آن وجود ندارد.

 

ایجاد اختلاف بین ملت‌های مسلمان و جامعه اسلامی ایران همواره از آرزوهای بزرگ و دیرینه دشمنان اسلام و ملت ایران بوده است. اتحاد باید یکی از محورهای اصلی و جدی ملت باشد تا چشم طمع دشمنان را کور کند. امروز یکی از برنامه‌های دشمنان که روی آن فعالیت و برنامه‌ریزی می‌کنند، اختلافات است.

 

اختلافات سیاسی، اجتماعی و قومیتی با هدف تجزیه کشور به منظور ناتوان کردن ملت بوده و ملت بزرگ ایران تنها با وحدت، اتحاد و همبستگی خود که آن را با تلاش و مجاهدت به دست آورده، توانسته در برابر استکبار جهانی مقاومت کند.

 

و همه هموطنان ما از اقوام و نژادهای مختلف در تمام استانها در طول انقلاب وفاداری خود را به نظام اثبات کرده و جا دارد دولت بستر مشارکت سیاسی و اجتماعی آنان را بیش از گذشته فراهم نماید.

 

این نتایج بزرگ محصول همراهی و اتحاد ملت بوده که توانسته توطئه‌های دشمن را خنثی کند. اگر ما قادر نباشیم در شهرهای خود و استان خود و در کشور خود وحدت داشته باشیم چگونه می‌توانیم با دیگر ملل تعامل داشته باشیم. در واقع اثبات شده ملت‌های موفق و پیشرو و با فرهنگ ملتی هستند که بر پایه وحدت و اتحاد پیش رفته اند، لذا باتوجه به تنوع قومیتی در هر یک از استانهای کشور علی الخصوص در خوزستان یکی از دلایل عقب ماندگی استان را می توان عدم هماهنگی وحدت بین اقوام دانست. اگر به دیگر استانهای توسعه یافته نگاه کنیم می بینیم که علت رشد، توسعه و پیشرفت آنها یگانگی و اتحاد بین اقوام و جناح های سیاسی انهاست.

 

راهکارها:

۱- شناسایی و تقویت نقاط مشترک فرهنگی و اجتماعی استان

۲- ارتقای باورهای درست مردمی به هویت دینی و میهنی با استفاده از کلیه ظرفیت های موجود در استان

۳- ارائه راهکارهای مناسب برای مقابله با حساسیت ها و آسیب های موجود که موجب ایجاد تنش و تفرقه در بین عشایر و اقوام می‌شود

۴- ایجاد برنامه تقویت اتحاد و هویت ملی

۵- تقسیم عادلانه بیت المال و مدیریت بین شهرها و اقوام جهت توسعه و پیشرفت کشور

۶- رسیدگی به مناطق محروم

۷- بالا بردن اعتماد و رضایت عمومی

۸- ایجاد بستر و زمینه ارتباط اقوام با یکدیگر

۹- برگزاری همایش های وحدت آفرین با دعوت از تمامی معتمدین و سران عشایر و طوایف و دلسوزان جامعه و طرفداران وحدت

۱۰- شناسایی و تشویق و تقدیر معتمدین و کسانی که در راه اتحاد فعالیت می‌کنند

۱۱- فراخوان مقاله در راستای وحدت عمومی به منظور گامی به سوی توسعه و پیشرفت

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.