کشف‌ نخستین و عمیق‌ترین چاه جهت‌دار؛

حفر نخستین چاه جهت‌دار در میدان نفتی آزادگان جنوبی

نخستین و عمیق‌ترین چاه جهت‌دار (directional) در سازند کژدمی میدان نفتی آزادگان جنوبی توسط متخصصان شرکت ملی حفاری ایران حفر شد
کد خبر : 199
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 آبان 1398 - 12:58
حفر نخستین چاه جهت‌دار در میدان نفتی آزادگان جنوبی

عملیات اجرایی پروژه حفاری نخستین چاه جهت‌دار در میدان نفتی آزادگان جنوبی آغاز شد.

به گزارش بام جنوب به نقل از رئیس اداره عملیات ویژه شرکت ملی حفاری ایران، حفاری چاه شماره ۱۶۶ در حفره هشت و یک دوم از عمق ۲ هزار و ۷۳۵ متری نقطه انحراف (KOP) آغاز شد و با بالابردن زاویه تا ۶۱ درجه و حفظ زاویه و برای چاه منطبق با برنامه پیش‌بینی شده تا عمق ۴ هزار و ۱۹۷ متری نقطه پاشنه‌گذاری جداری ۹ و پنج هشتم ادامه داشت.

وی افزود: طول حفره باز این چاه ۲ هزار و ۴۳۲ متر (Open Hole) می‌شود که حفاری آن با توجه به این مشخصه در نوع خود کم‌نظیر است.

 

 

رئیس اداره عملیات ویژه شرکت ملی حفاری ایران درباره مهم‌ترین شاخص‌های عملکردی این بخش اظهار کرد: اجرای خدمات مورد نیاز پروژه‌های کلید در دست EPC و EPD از جمله پروژه‌های ۱۰+۲۰ حلقه چاه در میدان نفتی آزادگان جنوبی، آذر، نفت‌شهر، دارخوین و هشت حلقه‌چاه اکتشافی از فعالیت‌های‌برجسته این واحد به شمار می‌آید. این خدمات مشتمل بر حفاری به روش افقی و انحرافی، جهت‌یابی و گاما، لاگ مقاومت‌سنجی، جایرو (GYRO)، مولتی‌شات، مغزه‌گیری  و باز کردن پنجره است.

قربانعلی‌کاظمی اظهار کرد: متخصصان و کارشناسان این شرکت، سابقه حفاری و ارائه خدمات فنی و مهندسی در همه میدان‌های نفتی و گازی مناطق خشکی و دریایی کشور از جمله حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب را دارند.

کاظمی با بیان اینکه مسیر چاه بر اساس نقشه‌ای معین و از پیش طراحی شده، برای رسیدن به ناحیه هدف، از حالت عمودی منحرف می‌شود، گفت: این نوع حفاری زمانی انجام می‌شود که بنابه دلایلی، هدف نهایی از محلی که بر روی زمین عملیات حفاری آغاز شده، به صورت جانبی دارای فاصله باشد.

رئیس اداره عملیات ویژه شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: برنامه‌های شرکت افزایش سهم بازار در بخش‌های حفاری و خدمات جانبی، همکاری با شرکت‌های فعال در عرصه صنعت حفاری در کشور، استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سازمان و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان، سازندگان داخلی، تقویت هم‌افزایی با مراکز علمی و پژوهشی، بهره‌گیری از تجارب متخصصان و صاحب‌نظران در عرصه این صنعت راهبردی است.

 

انتهای‌پیام/

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.