با حذف سد بزرگ و مخزنی مارون۲《آبریز》 از بودجه ۱۴۰۱، ساخت این سد متوقف شد/ تبدیل شدن دشتهای تشنه کهگیلویه بزرگ در مجاورت مارون به کوهی از درد
به گزارش بام جنوب، با حذف سد بزرگ و مخزنی مارون۲《آبریز》از بودجه ۱۴۰۱، ساخت این سد فعلا متوقف گردید، تا امید مردمان و کشاورزان این دیار به ناامیدی تبدیل شود و کشاورزان به دلیل کم آبی، دست از کشاورزی بکشند و برخی به شهر مهاجرت کنند و برخی دیگر که امکان مهاجرت به شهر را ندارند به گوجه چینی در شهرستانهای همجوار مثل شهرستان بهبهان مشغول شوند.
چه بخواهیم چه نخواهیم وعده حجت الاسلام موحد نماینده شهرستانهای کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی برای احداث سد بزرگ و مخزنی مارون۲《آبریز》و رونق اقتصادی، صرفا امید کاذب بوده و نه امید حقیقی به اشتغال زایی و پیشرفت در شهرهای حوزه انتخابیه.
اگر گره زدن فریب احداث سد و اشتغال میتوانست تحولی ایجاد کند، فقط کافیست به جمعیت بیکار جوانان تحصیل کرده در کهگیلویه بزرگ نگاهی بیاندازند.
حجت الاسلام موحد در آبان ماه در بازدید یک روزه خود از حومه شرقی دهدشت، در جمع مردم روستای ضرغام آباد با قاطعیت گفته بود: تمام قد، پای احداث سدآبریز ایستادهام و تحت هیچ شرایطی کوتاه نخواهیم آمد و تمام سعی خود را خواهیم کرد که این حق حداقلی مردم به انها داده شود.
وی همچنین طی وعدهی دیگری نیز گفته بود: با رسیدن این آب به زمینهای صحرای کلاچو و چرام، دقیقا ۲ هزار شغل به وجود خواهد امد و منطقه نیز متحول خواهد شد.
آما هیچ کدام از وعدههای پرحرارت و قاطع نماینده کهگیلویه بزرگ محقق نشد، تا خوزستان بتواند در این کشمکش موفق شود و نمایندگان خوزستان از جمله محمدطلا مظلومی نماینده محترم بهبهان و آغاجاری بتواند قاطعانه به وعدههای خود جامه عمل بپوشاند.
رودخانه پر آب مارون با ظرفیت سالانه یک میلیارد متر مکعب آب از کنار دشتهای پهناور شهرستان کهگیلویه به راحتی بدون هیچگونه بهره برداری میگذرد ولی برای توسعه کشاورزی از این ظرفیت بزرگ خدادادی شهرستان حق برداشت ندارد.
در شهرستان کهگیلویه بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین زراعی وجود دارد که بیش از ۴۴ هزار هکتار، معال ۹۰ درصد دیمزارها را تشکیل داده و تنها ۶ هزار هکتار از این باغ و زمین ها (یک دهم) را آبی تشکیل می دهد که در سال های اخیر به علت کم بارشی ها و خشک سالی های پی در پی هزینه های گزاف با درآمد حداقلی برای کشاورزان داشته است.
شهرستان های کهگیلویه با وجود این ظرفیت های بالقوه، دشت های وسیع و اراضی مستعد کشاورزی اماهمچنان به دلیل نبود برخی زیرساخت ها به توسعه چندانی دست نیافته است.
احداث سد آبریز را میتوان یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان کهگیلویه دانست که در کشمکش خوزستان و کهگیلویه سالهاست این طرح بلاتکلیف قرار گرفته و دود آن در این خشکسالیها به چشم مردم کهگیلویه میرود. و همچنان باید شاهد زنان این شهرستان باشیم که در فصل سرما و گرما برای گوجهچینی به شهرستانهای همجوار از جمله گچساران و بهبهان میروند، که اگر این سد ساخته میشد صحرای کلاچو و دشتهای دهدشت به شکوفایی رسیده و زنان و مردان این شهرستان در زمین خود به کار و آبادانی مشغول بودند و رونق و اقتصاد را برای خود و کهگیلویه به ارمغان میآوردند.
اما با وجود ظرفیتهای خوب و نهفته در بخش کشاورزی کهگیلویه، جوانان این شهرستان سرگردان کار در شهرستانهای همجوار هستند و یا به شغلهای کاذب روی آوردند و برخی بر اثر بیکاری به دام اعتیاد افتادند.
گفتنی است، پیش از این فاز ۱ و ۲ مطالعاتی این سد انجام و قرار بود که برنامهریزی لازم برای تخصیص اعتبار مورد نیاز با همکاری وزارت نیرو و بانکهای عامل انجام گردد، که اکنون با تلاش و پیگیریهای محمدطلا مظلومی نماینده بهبهان و آغاجاری و مخالفت شدید مردم پایین دست از جمله بهبهان، شادگان و… از بودجه ۱۴۰۱ حذف و فعلا متوقف گردید.
انتهای پیام/
برچسب ها :
بودجه ۱۴۰۱ ، حجت الاسلام سید محمد موحد ، روستای ضرغام آباد ، سد آبریز ، سد بزرگ و مخزنی مارون۲《آبریز》 ، شادگان ، صحرای کلاچو ، محمد طلا مظلومی ، نماینده بهبهان و آغاجاری ، نماینده شهرستانهای کهگیلویه؛ چرام؛ لنده و بهمئی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰