در باب انتخابات مجلس شورای اسلامی؛
هادی جلالی زاده
لزوم رصد تبلیغات زودهنگام کاندیداهای مجلس در استان کهگیلویه و بویراحمد
بام جنوب مستقلا قادر به تایید یا رد مطالب و یادداشتهای مخاطبین عزیز نیست
مسئولین محترم برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، هیاتهای اجرایی، نظارتی و قضایی
سلام علیکم
همانگونه که همه ما میدانیم و جزء آموزهای دینی ما نیز هست، انتخاب کنندگان ( مردم ) و انتخاب شوندگان ( کاندیدا ) به صورت مساوی از حق و حقوقی برخوردارند و این حقوق به صورت امانتی نزد شماست که با رعایت قانون در عمل و اجراء این امانت را به مقصد می رسانید و از جهتی نیز از ابتدای ثبت نام تا انتهای انتخابات که آخرین مرحله آن تایید یا رد صحت انتخابات است این امر حق الناس است، که در صورت عدم رعایت و یا عدم توجه به آن گناهی است نابخشودنی.
با توجه به اینکه تا زمان قانونی تبلیغات رسمی داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی کمتر از یک ماه زمان باقی است اما متاسفانه شاهد هستیم که داوطلبان انتخابات از مدتها قبل تبلیغات زود هنگامشان را در فضای مجازی و حتی رسانههای مکتوب، تجمعهای غیر قانونی و بدون مجوز، سایتها، کانالهای خبری، خانه به خانه، روستا به روستا، بخش به بخش و شهر به شهر میگردند سخنرانی و نطق انتخاباتی دارند و تبلیغات خود را علیرغم قوانین مربوطه به اشکال مختلف شروع کردند !!!
آقایان محترم آیا نمی بینید و نمی شنوید که تبلیغات زود هنگام داوطلبین اعم از نشست های تبلیغاتی پرسش و پاسخ در روستاها و شهرها به خصوص در اماکن عمومی چون تالارها، مساجد، ( از پیش اعلان شده ) در فضای مجازی شامل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام در قالب برنامه های انتخاباتی، تهیه فایل ویدیویی، پخش و نشر کلیپ های تبلیغاتی به شدت افزایش یافته است ؟؟؟؟؟؟
که این خود بزرگترین تخلف انتخاباتی محسوب میشود و بزرگتر از آن تخلف، سکوت معنی دار بعضی از مسئولین و هیاتهای اجرایی، نظارتی و قضایی در قبال این همه تخلف آشکار است.
هیات های نظارتی و اجرایی استان، فرمانداران و هیاتهای نظارتی شهرستان باید تخلفات تبلیغات زود هنگام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی را رصد و متخلفان را به مراجع نظارتی و قضایی برای برخورد قانونی معرفی کنند. همه باید قانون را در تبلیغات انتخاباتی رعایت و با متخلفان نیز به موقع برخورد قانونی شود، و الا کسانی که برای کسب کرسی قدرت به تخلفات متعدد قانونی دست بزنند یقینا در ایام اخذ رای هم به تقلب گسترده ای دست خواهند زد. در نتیجه چنین افرادی اگر به مجلس راه یابند نه تنها مدافع حقوق عامه مردم نخواهند بود بلکه تضییع کننده حق و حقوق جامعه هم خواهند شد.
این در حالیست که بر اساس ماده ۵۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی ۸ روز قبل از روز اخذ رأی آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از اخذ رأی ادامه خواهد داشت.
قوه قضاییه در اجرای ماده ۱۷ قانون انتخابات و ماده ۶۷ همین قانون همچنین مواد ۵۵ و ۵۷ و ۵۸ و ۵۹ و ۶۱ و ۶۵ و ۶۶ نسبت به پیگیری از وقوع جرم اقدامات لازم را مبذول و از ولنگاری، قانون شکنی و قانون گریزی انتخاباتی افراد و گروهها جلوگیری به عمل آورد تا ضمن حفظ آرامش، آسایش و امنیت اعتماد عمومی، مردم را به رعایت قانون، عدالت و سلامت انتخابات بیش از پیش جلب و تامین نماید. لذا خیلی از جرائم محرز و مسجل است و باید طبق فصل ۸ قانون مجازات اسلامی با متخلفین برخورد سریع، قاطع و به هنگام صورت گیرد و الا همه در این تخلف و ظلم سهیم و شریک بوده و باید در دنیا و آخرت پاسخگو باشید. دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم موظف است که در ۳ مقطع ( پیش از انتخابات ، روز اخذ رای و پس از برگزاری انتخابات ) ورود پیدا کند و نسبت به پیشگیری و پیگیری از وقوع جرم ضمن هماهنگی با شورای محترم نگهبان، هیات اجرایی و سایر مسولان دست اندرکار اقدام کند.
مسئولین محترم باید بدانند، تبلیغات زود هنگام انتخاباتی از سوی داوطلبان صرفنظر از عدول از قانون و احتساب جرم و ظلم در حق سایر داوطلبانی است که می خواهند در چارچوب قانون و در زمان پیش بینی شده به تبلیغات انتخاباتی خود بپردازند. لذا می بایستی از این ظلم و ترویج بی عدالتی انتخاباتی طبق قانون جلوگیری نمود. مگر میشود بعضی از کاندیدا با رعایت قانون سکوت کنند یا اینکه هنوز تکلیف صلاحیت آنها توسط شورای نگهبان روشن نشده اما دیگر کاندیداها و هوادارانشان در میدان یکه تازی کنند و قانون را در محضر مردم و مجریان آن خدشه دار نمایند؟
دستگاه قضایی می بایستی به تمام پرونده های تخلفات انتخاباتی پیش از آزادی تبلیغات و هنگام برگزاری و پس از آن در اسرع وقت رسیدگی و با متخلفان نیز برخوردی قاطع داشته باشد.
بر اساس قانون تبلیغات زود هنگام انتخاباتی تخلف محسوب میشود و هیات های اجرایی و نظارتی می توانند این تخلفات را با تشکیل پرونده به شعب رسیدگی قضایی مستقر در دادگستریهای استان معرفی کنند.
دادگستری استان باید با متخلفان برخورد قانونی نماید. در برخی از موارد این تخلفات تبلیغات زود هنگام می تواند در رد صلاحیت داوطلبان نیز تاثیر گذار باشد، تا زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی که ۲۳ تا ۳۰ بهمن ماه از سوی ستاد انتخابات کشور تعیین شده، هیچ یک از داوطلبان و یا هواداران انها نمی توانند تحت عنوان نامزد انتخاباتی، تبلیغاتی را در فضای مجازی و یا نشست های و تجمعات انتخاباتی برگزار کنند و این تخلفی آشکار که طبق قانون قابل پیگیرد می باشد.
تبلیغات داوطلبان از اول اسفندماه که ۲۴ ساعت پیش از برگزاری انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس محسوب می شود نیز ممنوع و هر گونه تبلیغات حتی نصب پوستر نیز تخلف انتخاباتی است و باید طبق قانون برخورد شود.
هادی جلالی زاده
۱ بهمن ۱۳۹۸
برچسب ها :
تبلیغات زودهنگام کاندیداها ، تخلفات انتخاباتی ، شورای نگهبان ، قوه قضاییه ، کهگیلویه ، کهگیلویه و بویراحمد ، نظارتی و قضایی ، هادی جلالی زاده ، هیاتهای اجرایی ، یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰