محمد جشنی

ساده و صمیمی با منتخبان خوزستان در مجلس یازدهم | بخش نخست

خوزستان- بام جنوب - هان ای منتخبان! حال که نماینده شدید، آیا می‌دانید خوزستانِ محروم، در بخشندگی همتا ندارد؟ قصد نگارنده از بخشندگی خوزستان، بخشش گرما، خاک، سیل، سوءمدیریت و ... نیست. خوزستان نامی است که من و شما در هیاهوی انتخاباتی، چنان بر طبل مظلومیتش می‌کوبیم که شنونده را به خروش واداریم و غرش هواداران خود را صد چندان کنیم. خوزستان در هر شرایطی می بخشد.
کد خبر : 1214
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 اسفند 1398 - 11:24
ساده و صمیمی با منتخبان خوزستان در مجلس یازدهم | بخش نخست

 

سلام و خدا قوت

بجای تبریک و بی مقدمه، هان ای منتخبان!

حال که نماینده شدید، آیا می‌دانید خوزستانِ محروم، در بخشندگی همتا ندارد؟

قصد نگارنده از بخشندگی خوزستان، بخشش گرما، خاک، سیل، سوءمدیریت و … نیست. خوزستان نامی است که من و شما در هیاهوی انتخاباتی، چنان بر طبل مظلومیتش می‌کوبیم که شنونده را به خروش واداریم و غرش هواداران خود را صد چندان کنیم. خوزستان در هر شرایطی می بخشد.
می پرسید چگونه؟

آری … مظلومیت خوزستان، نمک هر سخنرانی است. نامش، ظرفیت‌های بی نظیرش، اقوام شریفش، نخل‌های بی‌سرش و … چنان است که هر گعده‌ای را پر پیمان جلوه می‌دهد. چه رسد به اینکه سخن از خوزستان، چاشنی غرش‌های انتخاباتی باشد. پس سخنی گزاف نگفته‌ایم که خوزستان همواره
می‌بخشد حتی اگر خود از پا افتاده باشد.

و اما امروز…
تکلیف شما منتخبان مردم خوزستان کاملا روشن است. مشکلات معیشتی، خوی استکباری روزافزون بدخواهان ایران اسلامی، بیکاری، گره‌های کور در تعاملات بین المللی، فساد مالی، فقر، کاهش اعتماد عمومی و … هر یک به تنهایی یک “کرونا” است. شاید قسمت شما این بوده که هم زمان با بوق خوش آهنگ برنده شدن تان، طبل بدآهنگ کرونا به صدا درآید و شما را برای برخورد با همه”کرونا” های گفته شده، به اتخاذ تدابیر عالمانه‌تری رهنمون شود.

شما در میدانی پای گذاشته‌اید که انبوه مشکلات اگر فکری برای رسیدگی به آنها نشود، هر یک تهدیدی جدی برای اعتبار اجتماعی خودتان و دغدغه‌ای هراس انگیز برای فردای موکلان تان به حساب می آید.

بیایید با ملاحظه تجربه مجلس دهم که در آن خشک و تر با هم سوخته و نارضایتی عمومی، جایی برای ذکر حتی یک اقدام مثبت نمایندگان این مجلس باقی نگذارده است، اندکی به خود آیید و به معنای واقعی گوشی شنوا داشته باشید. قبل از تکیه بر صندلی سبز، شنیدن و مهم تر از آن گوش دادن را تمرین کنید.

بیایید بهتر و موثر شنیدن را با مرور موارد ذیل آغاز نمایید:
۱- قبل از هر چیز، امنیت خود و فضایی را که قرار است حداقل ۴ سال در آن خیمه بزنید، مدیون خون‌های ریخته شده در جای جای ایران عزیز و مجاهدت‌های خارج از مرزهای وطن بدانید. مدیون سرداری که خون پاکش هنوز می‌جوشد و تازه است. یادتان باشد داعش همین دو سال پیش تا نزدیکی صندلی‌های سبزتان پیش روی کرده بود و حمام خون به راه انداخت.

۲- خوزستان آنچنان از منابع و ذخایر سرشار است که در صورت برنامه‌ریزی صحیح، نان آور جامعه ایران خواهد بود. اگرچه هم اینک چنین است. اما سرگردانی در برنامه ریزی‌ها، بهره مندی موثر از گنج های طلایی خوزستان را با چالش مواجه ساخته است.

 

۳- آیا به عدد ۲۴(حاصل جمع خود و عزیزان خبرگانی خوزستان) فکرکرده اید؟

از پیشکسوتان تان در عرصه نمایندگی حتما بپرسید که از این فرصت چگونه برای رسیدگی به اولویت‌های تعیین شده خوزستان استفاده کرده‌اند؟ اصلا به این ظرفیت در قالب یکپارچه و نه پراکنده و موردی، فکر کرده اند؟ مگر در شرایط فعلی، وظیفه خود را برای بازگشت امید به مردم، چیزی جز چانه‌زنی برای حل مشکلات می‌بینید؟ چنانچه پاسخ تان مثبت است، پس خوب به یاد داشته باشید که تشکیل مجمع منتخبان استان خوزستان(۱۸+۶)، مرکب از نمایندگان مجلسین خبرگان و شورای اسلامی، قادر خواهد بود قدرت چانه زنی شما را به طور ویژه‌ای افزایش دهد. اگر از نگاه ریاضی هم به موضوع نگاه کنید، می‌توان اثرگذاری شما را برای حل معضلات خوزستان، با تشکیل این مجمع تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داد.

تشکیل این مجمع و تعیین اولویت‌های استان در آن با سازوکارهای پیشنهادی قابل ارائه توسط نگارنده می تواند اولین اقدام شما در ابتدای ورود به مجلس شورای اسلامی باشد.

 

۴- نارضایتی مردم از عملکرد کارگزاران چالشی غیرقابل انکار برای تحقق اهداف نظام مردم سالار جمهوری اسلامی است. لذا کاهش مشارکت در انتخابات اخیر ارتباطی مستقیم با این موضوع داشته و هرگز نمی‌توان از آن به راحتی گذشت.

قابل تأمل است که چگونه مردم در تشییع سردار شهید سلیمانی و همچنین راهپیمایی ۲۲ بهمن نقش آفرینی ویژه و معنادار داشتند اما عزم بایسته‌ای برای حضور در انتخابات از خود بروز ندادند.

آنچه در سه ماهه اخیر مشاهده و احساس شد، ترکیبی از نارضایتی و نجابت بود که خود نیازمند تحلیل بنیادین است و در این مقاله نمی‌گنجد.

شما منتخبان مجلس یازدهم، بخشی از حاکمیت را راهبری خواهید کرد که نگاه، رویکرد و عملکردتان در این بخش، زمینه ساز تقویت مشارکت و یا خدای نکرده افت بیش از پیش مشارکت آنها خواهد بود.

 

۵- به نظر می‌رسد کم هزینه ترین راه برای القای امید به مردم در شرایط جاری کشور که اتفاقا با شأن نمایندگی نیز سازگار است، تقویت ارتباط مردمی است.

 

در یک بررسی میدانی می‌توان میزان رضایت مردمی از این ویژگی نمایندگان را برآورد نمود. واقعیت آنست که در این زمینه، اسلاف شما وضعی خوبی ندارند. شما برای رفع این نقیصه چه تدبیری دارید؟

 

عزیزان منتخب! چنانچه از سازوکار مشخصی برای ارتباط با مردمی که به شما اعتماد کرده اند، استفاده کنید، نیمی از راه را رفته‌اید. پس اندیشه کنید و برای خود مدلی واقع بینانه برای ارتباط مردمی طراحی کنید که با روحیات تان همخوانی داشته باشد و خود را ملزم به رعایت آن بدانید. شاید بتوان گفت در این صورت، بخشی زیادی از اعتماد از دست رفته به کارگزاران کشور، بازیابی خواهد شد(پیشنهادی کاربردی در این زمینه نزد نگارنده موجود است).

 

۶- نگارنده بعنوان یک شهروند از همه شما تمنا دارد هیچگاه زلف خود را به دولت‌ها گره نزنید. شما وکیل مردمید، نه وکیل دولت. در عین حال قرار هم نیست به بهانه اختلاف سلیقه سیاسی با دولتی ها و با ژست مدافع مردم، سر ناسازگاری با دولت های مستقر را بنا بگذارید و بدان افتخار کنید. ما موکلین حواسمان جمع هست که وقتی از عهده کاری بر نیایید، اختلاف خود با دولت را بهانه کنید. مراقب شأن نظارتی خود و عیار ناب آن باشید. پیشنهاد دلسوزانه آن است که سنت شکنی کنید و شان نظارتی خود را با دخالت‌های بیجا در انتصابات تضعیف نکنید.

نقش شما در انتصابات محدود به معرفی ظرفیت هاست نه تحمیل افراد به مدیران اجرایی که قرار است از آنها بجای مردم، حساب کشی کنید. هیچ وقت به تأثیر خود در عزل ها افتخار نکنید مگر در مواردی که آن عزل، محصول نظارت اثربخش شما باشد. در نصب‌ها هم اینگونه است. وقتی مدیری لایق منصوب شود و کارآمدی آن برای دیگران اثبات شود، بایستی آن مدیر و مدیر نصب کننده وی تحسین شود. هیچگاه عدم تمایل شما به نصب وی، مانع از اعلام رضایت تان از عملکرد وی نشود. در این صورت است که شما هم نقش دیده بان را خوب ایفا کرده و هم مددکار دولتی ها برای اداره امور مردم خواهید بود.

 

۷- با ملاحظه شرایط خاص خوزستان و نفتخیز بودن این استان، تشکیل “مجمع نمایندگان استان های نفتخیز” (نمایندگان ۵ استان نفتخیز جنوبی)، می‌تواند توان چانه زنی شما را تقویت نماید. الزام وزارت نفت و سایر شرکت‌های سرمایه گذاری شبه دولتی در حوزه صنعت نفت، به ایفای مؤثر مسئولیت‌های اجتماعی خود و نه چیزی بیش از آن از طریق تأمین منابع لازم، برون داد این مجمع خواهد بود.

 

۸- حجم وسیع نیروی تابع قانون کار در استان موضوعی است که بایستی در اولویت رسیدگی‌های شما منتخبان قرار گیرد. نارضایتی این بخش مهم از نیروی کار استان نسبت به روزآمد نبودن قوانین مرتبط با کار و تأمین اجتماعی، فقدان صندوق سرمایه گذاری (ویژه کارگران)، تنوع قراردادهای کار، عدم اجرای طرح های مرتبط با مشاغل سخت و زیان آور، ناهمگونی در پرداخت ها و … ابتکار عمل نمایندگان این دوره را برای اتخاذ تدبیر ضروری می‌نماید.

 

بی تعارف باید گفت در صورت رسیدگی به امور جامعه کارگری، ضمن آنکه به وظیفه ملی و انسانی خود عمل کردید، می توانید به پیروزی در دوره‌های بعد با حمایت جامعه کارگری استان امیدوار باشید.

 

ادامه دارد …

 

《محمد جشنی، رئیس کل اسبق روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی》

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.