باسلام
از کوزه همان برون تراود که در اوست، انسان شریف پاک و با مردم و اهل عمل، مردم ما لایق بهترین ها هستند…
با آرزوی موفقیت برای ایشان
کار را به کاردان بسپاریم؛
سید داریوش فاطمی فر
نگاهی به مبلمان شهری و نقش شورای شهر
شورای شهر به منزله پارلمان شهریست و وقتی این اسم خاص بیان میشود، یادآوری سیاستگذاری، تالیف و تصویب قوانین است. برنامهریزی در شورای شهر بیانگر آن است که باید با استفاده از اطلاعات موجود، بررسی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و آسیبها، نیازسنجی و آینده پژوهی، استفاده از تجارب و نظر صاحبنظران افقی برای توسعه شهر ترسیم و البته راههای دستیابی و رسیدن به آن را طبق واقعیتها پیشبینی کرد.
سازماندهی مبلمان شهری بهعنوان یکی از مهمترین عناصر محیط شهری، سهم بسزایی در مطلوبیت و مطبوعیت فضا از نظر شهروندان دارد و نبود برنامهریزی یا برنامهریز ناقص در زمینه مبلمان شهری بهناکارایی این عناصر دامن میزند. یکی از موضوعات عمومی که تغییر و تحول در آن باعث ایجاد تاثیرات مثبت روحی و زیباشناسانه در تفکر مردم نسبت به استفاده از فضاهای عمومی میشود، کار بر روی فضاهای سبز شهری است.
فضاهای سبز یکی از جایگاههای مورد لزوم در سطح شهر است که میتواند در بهبود روحیه و تعاملات اجتماعی افراد، نقشی ارزنده ایفا نماید. فضای سبز شهری است که همراه با مبلمان کارآمد و زیبا، نقشهایی چون: فضاآرایی محیطهای شهری، پاکیزگی و سلامت، هویتبخشی، زیبایی، آسایش و… را بر عهده دارد، باید از جنبه نوع تزئینات بهکار رفته، مورد بازنگری و اصلاح قرار بگیرد.
لذت بخشترین و خاطرهانگیزترین شهرها آنهایی هستند که دارای هیئت مکانی ویژه خود بوده و عناصر مبلمان شهری آن برگرفته از ویژیهای فرهنگی و تاریخی مردم و جغرافیای فرهنگی همان شهر بوده باشد. مبلمان شهری جزئی از عناصر یا تسهیلات و امکانات شهری نیمه ثابت شهر هستند که در سازماندهی محیط مصنوع یا محیط اجتماعی- فرهنگی با تامین اهداف سهگانه سازماندهی منظر شهری، جوانسازی و… دخالت دارد.
مبلمان شهری، چهار جریان مهم زندگی را در شهر تنظیم میکند که عبارتند از:
۱- حرکت که شامل جابجایی، گردش، رفت و آمد میشود. ۲- سکون که شامل آرامش، استراحت، توقف و… میشود. ۳- تفریح که شامل سرگرمی و هیجان و بازی و… میشود. ۴- اضطراب که شلمل تنش، سردرگمی، عجله و… میشود. انواع مبلمان شهری عبارتند از ۱- مبلمان پارکی. ۲- مبلمان ترافیکی. ۳- مبلمان خیابانی. ۴ سازه های اطلاع رسانی و تبلیغاتی میشود.
شاخص های آن عبارتند از:
۱-نشیمنشهری. ۲- نرده و جدا کنندههای شهری. ۳- ساعت شهری. ۴- سطل زباله. ۵- سرویس بهداشتی. ۶- ایستگاه تاکسی و… است.
سیمای شهر را بر مبنای عوامل جسمی شهر، بر پنج عامل استوار میکنند که عبارتند از:
۱- راه: که عاملی است که معمولا با استفاده از آن حرکت بالفعل و بالقوه میسر میشود. ۲- لبه: که عبارت است که شامل، عاملی که به دید ناظر با راه تفوت دارد. ۳- محدوده: که قسمتهایی از شهر میان اندازه و بزرگند. ۴- گره: نقاطی حساس در شهر که ناظر میتواند به درون آنها وارد شود. ۵- نشانه: عواملی در تشخیص قسمتهای مختلف شهر با این تفاوت که ناظر به درون آنها راه نمییابد.
با انتخاب یک شورای کارآمد، میتوان بهشهری خوب دست یافت که از نظر عمرانی، خدماتی، رفاهی- تفریحی، فضای سبز، اماکن هنری و فرهنگی و… زبانزد و نمونه باشد. بیاییم در این برهه حساس کنونی، فارغ از هرگونه تعصب و جناح و گروه و دسته و ایل و تبار، شایسته سالاری را سرلوح خود قرار دهیم و کار را بهکاردان بسپاریم.
انتهای پیام/
برچسب ها :
سید داریوش فاطمی فر ، سیمای شهر ، مبلمان شهری و نقش شورای شهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱