بررسی جایگاه و نقش زنان در جامعه؛

رضا لطفی‌نژاد

نگاهی کوتاه به نقش زنان در جامعه

اهواز - بام جنوب - زن نقش اساسی و حیاتی در جامعه بشری برعهده دارد و زیر بنایی ترین پایه‌های اخلاقی را در یک جامعه رقم می زند. نقش زنان آنقدر پررنگ است که می تواند آینده جامعه و آینده جهان را رقم بزند
کد خبر : 789
تاریخ انتشار : جمعه 29 آذر 1398 - 15:40
نگاهی کوتاه به نقش زنان در جامعه

زنان در پیشرفت جامعه نقش بسیار موثری دارند. زنان می‌توانند با الگوی خوب، انسانهایی سالم و صالح تربیت کنند. نقش زنان و مادران در تربیت فرزندان و پیشرفت جامعه بسیار حائز اهمیت است.

 

زنان در دوره‌های مختلف تاریخ و با شرایط مختلف توانسته‌اند به موفقیت‌های بسیاری دست یابند، زیرا زنان روشنفکر، جامعه مدنی سالم و خوب را پرورش می‌دهد.

 

امام خمینی(ره) بر این موضوع تاکید بسیار زیادی داشته‌اند و فرمودند: زن نقش بزرگی در اجتماع دارد و مظهر تحقق آمال بشر است.

 

از آنجا که نیمی از جمعیت یک جامعه را زنان تشکیل می‌دهند بنابراین نقش بی‌بدیل و حضور آن‌ها از جایگاه و اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

لذا زنان یک جامعه می‌توانند در کنار مردان به فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بپردازند و هرچه این حضور پررنگ تر باشد، نشان‌دهنده درجه توسعه‌ یافتگی یک کشور را نشان می‌دهد.

 

بنابراین حضور زنان تأثیر بسیاری در توسعه و افزایش کمی و کیفی نیروی انسانی یک جامعه داشته که آن توسعه اجتماعی و  اقتصادی بستگی به حضور زنان در آن جامعه دارد.

 

نقش‌آفرینی زنان در طول تاریخ ایران زمین و به خصوص در برهه‌های حساس و بزنگاه‌های تاریخی به ویژه در جریان انقلاب اسلامی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. تاریخ این سرزمین گواه حضور پرصلابت زنانی است که به شکل مستقیم و غیرمستقیم حمایت‌شان از وطن و ارزش‌های اسلامی را به اثبات رسانده‌اند.

 

متاسفانه باید اذعان کرد، امروزه وجود نابرابری حقوق زنان در تمامی جوامع کم‌ و بیش وجود دارد که ضروری است تمام سازمان‌های جهانی و دستگاه‌های مسئول به این مسئله توجه بیشتری نموده و در برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان اقتصادی و اجتماعی، ضمن بررسی موانع و مشکلات، توجه ویژه در رفع آن مبذول فرمایند.

 

همچنین توجه به اشتغال زنان برای توسعه اقتصادی، اجتماعی کشورها و نیروی انسانی و تخصص زنان امری ضروری است.

 

همانگونه که اسلام به نقش مادران و زنان در جامعه بسیار تأکید داشته و اعتقاد دارد، باید مادران جامعه اصلاح شوند تا تاریخ آینده تضمین شود و تاکید فرموده، هرکسی زن را به بی‌ثباتی و بی‌اعتنایی به شرکت در کارهای اجتماعی و مادر بودن و همسر بودن تشویق کند، خیانت کرده است.

 

درست است که زن مسئولیت‌های خانوادگی زیادی بر دوش دارد ازجمله مسئولیت امور داخلی خانه؛ اما این به معنای این نیست که مسئولیت اجتماعی از دوش آن‌ها برداشته‌ شود. لذا ضمن حفظ این مسئولیت، لازم است هر مقداری که توانایی دارند آن توانایی را در مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی جامعه به کار گیرند.

 

بنابراین زنان با حفظ سمت مسئولیت خانوادگی خود، می‌توانند مسئولیت‌های اجتماعی را به عنوان نقش زن در جامعه انجام دهند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.